12 слънчеви кътчета за закуска

10/ 05/ 2016

12 слънчеви кътчета за закуска

Казват, че закуската е най-важното ядене за целия ден, а и всички знаем колко е важно да започнеш деня си с усмивка. А това става още по-лесно, когато рано сутринта се събереш с цялото семейство в специално създадено за целта слънчево кътче у дома, за да се насладите заедно на утрото и вкусната закуска с кафе. Вижте дванадесет идеи за дизайн на няколко такива кътчета за закуска.


1. Компактно обзавеждане

За да се спести място, нишата за хранене е обзаведена с малка правоъгълна масичка с два крака, единият край на която е монтиран директно за прозоречната рамка. Добавени са и две удобни столчета от двете страни на масичката.


2. Банкет за повече комфорт

Ъгловите прозорци могат да бъдат пречка при обзавеждането, тъй като мястото не може да се оползотвори максимално. Тук обаче то се използва изцяло, благодарение на практичната пейка - банкет, която следва линиите на прозорците. Добавена е и подходяща по форма шестоъгълна масичка, както и няколко столчета, които могат да се преместят, когато не се използват.


3. Цветна ниша

Нищо не събужда сетивата рано сутрин, както свежите цветове около нас. Затова тази компактна ниша за закуска е решена в светли нюанси - бяло и зелено, и е допълнена с пръски във ванилово и лавандулово. Големият прозорец осигурява изобилна светлина, която подчертава свежестта на цветовете.


4. Ниша с частични стени


За създаването на едно такова кътче за хранене не е необходимо много място, особено ако се подходи креативно. Тук например нишата е създадена изкуствено в единия край на помещението, близо до прозореца, като тя е оформена чрез пейки тип банкет. По този начин, чрез частични прегради, се създава усещане за уединение, но същевременно пространството не изглежда разпокъсано на малки парчета. Двойната пейка е допълнена от малка правоъгълна масичка, която се вмества чудесно между двете части.


5. Кухненски кът


Тук единият край на кухнята е обособен като кът за хранене - мястото между два от ъглите е облицовано в бяло и е обзаведено с дълга пейка до стената, малка кръгла масичка и няколко столчета. Масата и столовете могат да се преместят, когато не се използват, за да се отвори повече пространство в кухнята.


6. Кътче до прозореца


Това уютно и слънчево кътче заема изцяло малката ниша до прозореца, която някога се е използвала като перално помещение. И тук собствениците са заложили на удобството на вградените пейки, допълнени от правоъгълна масичка в средата между тях. Пейките са разположени под ъгъл, което улеснява сядането и ставането.


7. Облени в светлина


Вградената под прозореца пейка лесно може да бъде превърната в кът за закуска - само трябва да се добави подходяща масичка и няколко обикновени стола за хранене (ако Ви трябват повече места). Светлината от прозореца събужда сетивата и ги настройва за новия ден, а светлите нюанси в обзавеждането създават настроение.


8. Място за цялото семейство


Още едно решение за ъгловите прозорци, обзаведено с вкус към детайла. Вградената пейка е решена в бяло, с тапицерия и декоративни възглавнички в мек син нюанс - така нишата се слива тематично с останалата част от помещението.

 

9. Семпло кътче в кухнята


Кътчето за закуска е перфектното място, в което да използвате старите мебели - боядисайте старата дървена маса в светъл цвят и я поставете до вградената пейка в кухнята. Добавете няколко меки декоративни възглавнички и Вашият кът за хранене е готов.


10. Още светлина


За онези, които имат нужда от допълнителна доза слънце рано сутрин, този кът в кухнята е идеалното решение. Той се намира до огромният кухненски прозорец, а гледката от него е в състояние да събуди и най-големия поспаланко.


11. Стилни акценти


Този красив кът е обзаведен семпло, но стилно, а внимателно подбраните детайли - декорацията върху настилката и масата, раираните щори, декоративните възглавнички, правят интериора ефектен и интересен.


12. Силата на малките детайли


Сгушено в единия край на кухнята, кътчето за закуска заема съвсем малко място. Цветовете и шарките, избрани за него, допълват палитрата на помещението, така че двете части на кухнята се сливат тематично, като едновременно запазват функционалната си индивидуалност.

 

 

Белите кухни – как да създадем стилен интериор

11/ 05/ 2016

Бялата кухня е непрактичен вариант, но невероятно разкошен. Интериорът на кухнята в бели тонове ще се получи едновременно ярък и неутрален. Такава кухня изглежда свежа, спокойна и хармонична. Белите стени, таванът и светлият под са много добри за малогабаритна кухня.
Белият цвят визуално разширява пространството, а също така му добавя лекота и въздушност. Белият винаги е бил фаворит при декораторите - това е идеален фон за всички цветове. Белоснежният фон «събира» интериора в едно, объединявайки най- различни детайли в хармонично цяло.

Между другото излишъкът на бял цвят в интериора може да се окаже доста коварен. Прекалено много бели повърхности могат да доведат до това, че кухнята ще изглежда безлика и стерилна. Монотонният интериор без ярки акценти може да стане много унил. Впрочем абсолютното бяло в дизайна на кухнята ще стане абсолютна необходимост, ако останалите стаи на апартамента или къщата са оформени ярко, биещо на очи, многоцветно. В този случай кухнята, обзаведена с бяла мебел, ще стане зона за отдих, релаксация, монохромният интериор ще позволи на очите почивка и ще ги спаси от цветова умора.
Различните нюанси на бялото в интериора на кухнята Белият цвят има много нюанси, именно те позволяват да се направи монохромния интериор по-ярък и експресивен. Цвят на претоплено мляко и слонова кост, млечен, сметанов, кремав - всички тези нюанси на белия цвят идеално ще подхождат на големи повърхности. Много изискано в интериора на бялата кухня и столова ще изглеждат сребристи, седефени и елмазни оттенъци.
Може да разнообразите кухнята в бял цвят, играейки си с различни повърхности. Гланцирани и матови, гладки и изпъкнали. Интересни ефекти придават тапетите и плочките, имитиращи различни материали: тъкан, кожа, дърво, камък... Бялата мебел за кухни идеално се съчетава с естествено дърво в тъмни и светли нюанси. Медните, слънчеви оттенъци на дървесината или ламината правят белоснежния интериор топъл, мек и уютен. Дървените елементи с цвят венге ще придадат на пространството яркост и драматизъм, благодарение на които кухнята ще изглежда доста ефектно. Много красиви в бяла кухня са плотовете от тъмен естествен или изкуствен камък.
Бялата мебел за кухни е деликатен избор за изтънчения вкус.


 

Как да обзаведем малката детска стая?

10/ 05/ 2016


Как да обзаведем малката детска стая?


Малкото пространство на детската стая изисква много внимателно планиране, преди да изберете мебелите и да я декорирате.

Три са задължителните зони в детската стая, според специалистите - кът за спане, зона за учене и място за игра. Ето някои дизайнерски решения, които ще ви помогнат да ги съберете на едно място: Мебели за вграждане Вградените мебели са много популярно решение, пестящо място.


Леглото може да бъде прибрано, когато не се използва.


Цветове и стикери Светлите нюанси правят помещенията да изглеждат по-големи. Добавете и стикери по стените, за да се сдобиете с оригинален интериор.

Оферта за столове, предлагаме част от асортимента на GIG - 58 ООД.

12/ 05/ 2016

Как да обзаведем детската стая

15/ 05/ 2016

Как да обзаведем детската стая

За да се чувства детето в своята детска стая удобно и спокойно,е необходимо да му осигурим безопасни мебели. Мебелите трябва да са здрави, със заоблени ръбове и изработени от материал, който е безопасен за децата. Цветовете на мебелите е хубаво да бъдат пастелни, допълнени с ярки цветове (червен или оранжев) на отделните елементи от обзавеждането(вратички на секции, чекмеджета и др.).

Зона за сън - за развитието на детето, много важен е здравият сън, ето защо трябва да се погрижите и за осигуряването на удобно легло и качествен матрак, когато обзавеждате детската стая.. Удобното легло е с размери 90/200см. Добър вариант е и разтегателно легло, което в разгънато състояние достига до 140см. Матракът трябва да бъде изработен от материали, които не дразнят детската кожа и не причиняват алергии.

Зона за учене - Тук най-важните мебели са бюрото и столът. Когато ги избирате, трябва да сте сигурни, че те лесно могат да се регулират по височина. Размерът на плота за деца в предучилищна възраст, трябва да е 75/100см. При по-големите деца дължината е 140см. При тези деца, е необходимо на бюрото непременно да се осигури и място за компютъра.

Осветлението - Освен централното осветление в детската стая, е необходимо да осигурим и осветление в зоната за сън и особено на работното място (бюрото). При малките деца е много важно осветлението до леглото, с което детето да се справя лесно - например лампа, която светва само при допир на ръката.

 

Зона за игри - Тя трябва да е с достатъчна площ и да е отдалечена от мебели с остри ръбове.. Добре е на пода в тази зона да се постави дебел килим.

 

Складова зона - Тя е необходима за складиране на дрехи и играчки. Използват се гардеробни секции, комоди с чекмеджета, а за по-малките деца контейнери, които са много подходящи за съхранението на играчките в детската стая.

 

За пропорциите, цветовете и архитектурния детайл

15/ 05/ 2016

За пропорциите, цветовете и архитектурния детайл

От изключително значение за всеки интериор е наличието на разбиране и ентусиазъм, в комбинация с доверие и добър вкус. Този проект е създаден заради самото пространство и завършен след време заради конкретен обитател.

Добрата светла височина на пространството за дневна и изобилието от светлина създават възможност за използването на съответстващи като пропорция мебели и покриване на ограждащите повърхности с наситени тонове.

Една от основните идеи на проекта е използването на облицовки и настилки, мебелни и вътрешни врати от орехов фурнир. Цветовете и фладерът на този тип дървесина създават характер и наситеност.

Цел на проекта е елиминирането на излишни нива, на несъразмерни конструктивни елементи, на препятствия по основните ходови линии, на тесни и неосветени коридори. В жилището всичко това е постигнато още в първоначалния проект, а като връзка между отделните зони в дневната са предвидени мебели, а не стени.

В съвременното градско жилище често се налага обединяване на основни функционални зони. В случая кухнята заема зона, видима от цялата дневна. Желанието за създаване на визуална бариера води до решение за вграден вертикален кухнески шкаф със скрит зад врати плот с мивка, уреди и хладилник.

Пропорциите на пространството правят възможно поставянето на група за ниско сядане с обемни размери, съставени от отделни модули от естествена кожа тип набук.
Стремежът е в цялото жилище да присъства специфичен, но ненатрапчив архитектурен детайл. Специално за мястото са създадени и оразмерени всички елементи от интериора.

Услуги