Белите кухни – как да създадем стилен интериор

11/ 05/ 2016

Бялата кухня е непрактичен вариант, но невероятно разкошен. Интериорът на кухнята в бели тонове ще се получи едновременно ярък и неутрален. Такава кухня изглежда свежа, спокойна и хармонична. Белите стени, таванът и светлият под са много добри за малогабаритна кухня.
Белият цвят визуално разширява пространството, а също така му добавя лекота и въздушност. Белият винаги е бил фаворит при декораторите - това е идеален фон за всички цветове. Белоснежният фон «събира» интериора в едно, объединявайки най- различни детайли в хармонично цяло.

Между другото излишъкът на бял цвят в интериора може да се окаже доста коварен. Прекалено много бели повърхности могат да доведат до това, че кухнята ще изглежда безлика и стерилна. Монотонният интериор без ярки акценти може да стане много унил. Впрочем абсолютното бяло в дизайна на кухнята ще стане абсолютна необходимост, ако останалите стаи на апартамента или къщата са оформени ярко, биещо на очи, многоцветно. В този случай кухнята, обзаведена с бяла мебел, ще стане зона за отдих, релаксация, монохромният интериор ще позволи на очите почивка и ще ги спаси от цветова умора.
Различните нюанси на бялото в интериора на кухнята Белият цвят има много нюанси, именно те позволяват да се направи монохромния интериор по-ярък и експресивен. Цвят на претоплено мляко и слонова кост, млечен, сметанов, кремав - всички тези нюанси на белия цвят идеално ще подхождат на големи повърхности. Много изискано в интериора на бялата кухня и столова ще изглеждат сребристи, седефени и елмазни оттенъци.
Може да разнообразите кухнята в бял цвят, играейки си с различни повърхности. Гланцирани и матови, гладки и изпъкнали. Интересни ефекти придават тапетите и плочките, имитиращи различни материали: тъкан, кожа, дърво, камък... Бялата мебел за кухни идеално се съчетава с естествено дърво в тъмни и светли нюанси. Медните, слънчеви оттенъци на дървесината или ламината правят белоснежния интериор топъл, мек и уютен. Дървените елементи с цвят венге ще придадат на пространството яркост и драматизъм, благодарение на които кухнята ще изглежда доста ефектно. Много красиви в бяла кухня са плотовете от тъмен естествен или изкуствен камък.
Бялата мебел за кухни е деликатен избор за изтънчения вкус.


 

Услуги