10 идеи за декориране на детската стая

10 идеи за декориране на детската стая


Следващите практични съвети ще Ви помогнат да организирате пространството и мебелите в детската стая така, че децата Ви да могат сами да подреждат и променят местоположението на различни предмети, като развиват в себе си усет към реда.

1. За да помогнете на децата си да станат по-организирани, трябва да им предоставите мебели и подредба, отговаряща на тяхната собствена височина. Шкафовете и етажерките за съхранение, закачалките и полиците за играчки ще се използват по-често, ако имат директен достъп до тях и то с лекота.

2. Създайте им „център за изкуство" с помощта на дъска за рисуване с тебешир и подходяща ламперия. Дъската може да бъде в различни цветове и размери, важното е да им харесва на тях самите.

3. В повечето магазини се продава т.н. „светеща боя", която блести на тъмно. Използвайте я, за да нарисувате звезди и луна на тавана, или градски пейзаж на стената. Това ще ги накара да почувстват красотата и романтиката на нощните градски светлини.

4. Поставете подвижна стена или параван в стаята и оставете детето си да рисува и лепи разни татуировки по нея, за да се забавлява. После лесно можете просто да преместите, или махнете от там въпросния параван и проблема е решен.

5. Децата обичат да събират разни неща, така че направете колекционирането лесно за тях. Разните картички и снимки не е задължително да са залепени , или прихванати към коркова дъска. По-добре ги окачете на корда пред прозореца, или ги подредете в низ покрай стената, създавайки по този начин интерактивна граница.

6. Всички деца обожават да имат магнитна дъска, така че им вземете една и я закрепете на стената, или просто закачете добре изрязано парче поцинкована ламарина с подходящ цвят.

7. Потърсете в местния магазин за сувенири коркови тапи и изрежете от тях малки фигурки, които да разположите из стаята, за да създадете на децата повече настроение.

8. Очертайте интересни фигури на пода с лесна за измиване, нетоксична боя и давайте на детето си да рисува с нея.

9. Включете няколко вида осветление в стаята на хлапето. Основната лампа трябва да е достатъчно силна, без да е заслепяваща, също така трябва да има светлина за четене, а защо не и нощна, когато отива до тоалетната.

10. Вземете един скрин, или ракла за мебели и накарайте детето да я боядиса и изрисува сам. После може да постави свой собствен „подпис" навсякъде, където пожелае. Ще се почувства важно и като някой голям и известен художник и декоратор.

По този начин можете лесно и с малко пари да създадете уникална атмосфера в детската стая така, че детето да си я харесва и да му бъде приятно да седи в нея. Освен това му помагате да развие собствените си организационни и творчески способности и да се наслаждава на специално подбраната за него детска естетика.

Услуги